Afbeelding
Foto:

Speler van de week: Erik Schulte (AVW’66)

Algemeen

Naam: Erik Schulte 

Woonplaats: Duiven 

Geboortedatum: 10-10-1991


1. Club en positie: 

AVW’66 eerste elftal (AVW’66 vanaf dat ik 5 jaar was tot nu). Mijn positie op het veld is laatste man. 

2. Gezin

Ik woon samen met Chrissie Schulte-van Kerkhoff in Duiven. Afgelopen augustus van dit jaar zijn we getrouwd. Mijn ouders wonen in Westervoort Wim en Corine. Ik heb één broer, Mark.

3. Beroep/studie:

Ik ben werkzaam bij Rent-all B.V. als HR-payroll (HR + salarisadministratie).
Rent-All is het meest veelzijdige verhuurbedrijf in Europa van licht-, audio- en videoapparatuur en rigging. Rent-All levert een groot assortiment apparatuur uit voorraad voor onder andere theater, televisie, concerten en beurzen.

4. Favoriete club en voetballer:

Nederland: AFC Ajax Amsterdam. Buitenland: Arsenal en SSC Napoli
Voetballer: Zlatan Ibrahimovic. Hij is sterk, technisch, atletisch (karate doelpunten en ook zijn karakter spreekt me aan, hij heeft schijt aan alles en iedereen. Hij heeft een grote mond en maakt het dan vaak ook nog waar. Daar hou ik wel van.

5. Lastigste tegenstander:

Dat is al een poos geleden, maar dat was toen wij in de eerste klasse speelde tegen FC Zutphen en ik nog op de rechtsback positie speelde. Ik werd die wedstrijd al na twintig minuten gewisseld, omdat de linksbuiten mij alle hoeken van het veld liet zien en hij telkens voor het gevaar zorgde. Je wordt niet voor niets al zo snel gewisseld, dan weet je dat je er niet echt lekker inzit. Desondanks vond ik toen die wissel niet terecht en heb ik dat verbaal aan de trainer/staf laten weten. Als ik er nu aan terug denk, kan ik er wel hard om lachen.

6. Hobby’s:

Fitnessen, whiskey drinken/proeverij bezoeken, veel voetbal (sport) kijken, chillen met vrienden of een festival bezoeken.

7. Hoogtepunt en dieptepunt in je voetballeven:

Mijn hoogtepunt(en) zijn wel de kampioenschappen die ik beleefd heb bij AVW’66 met het eerste elftal. Van de tweede klasse naar de eerste klasse en van de derde klasse naar tweede klasse. Dat zijn toch wel de leukste feestjes. Het dieptepunt was wel degraderen uit de tweede klasse. We begonnen dat seizoen heel matig en pakten voor de winterstop maar zeven punten. Na de winterstop begonnen we opeens alles te winnen en stonden we er opeens beter voor. Helaas begon onze concurrentie de laatste wedstrijden ook flink wat punten te pakken en moesten we alsnog de nacompetitie in voor lijfsbehoud. Maar de donderdag voor de wedstrijd kregen we te maken met een blessuregolf, waardoor er die zaterdag jongens van de A1 moesten doen. In de wedstrijd zelf ging ook alles fout, wat maar fout kon gaan met één rode kaart en eigen doelpunt was het een kansloze missie. 

8. Favoriete muziek:

Van kleins af aan luister ik eigenlijk al graag naar Hiphop/rap/RNB. Heel af en toe wil ik ook nog wel naar reggaeton luisteren. Als ik naar festival ga, mag ik ook wel graag house, of techno luisteren. In de kleedkamer ben ik wel vaak diegene die zijn smartphone aan de muziek box gekoppeld heeft. Dan probeer ik meestal wel aan de muziek wensen van mijn teamgenoten te voldoen en af en toe laat ik ze mee genieten van mijn muziek smaak.

9. Grootste ergernis:

Op voetbalgebied zijn denk ik soms wel de grootste ergernis de scheidsrechter, haha. Die mensen kunnen soms in mijn ogen niks goeds doen. In het dagelijks leven is onrecht iets waar ik niet goed tegen kan, daar kan ik dan ook wel echt boos om worden. Ik hou ervan als mensen direct en eerlijk zijn.

10. Vakantie:

De mooiste vakantiebestemming waar ik ben geweest samen met mijn vrouw is wel Bali. Daar hebben we rond getrokken van plek naar plek (geen backpakking) met een vaste gids en hebben we veel van de cultuur en het mooie landschap kunnen genieten. Maar over het algemeen ben ik al snel tevreden als het lekker weer en ik dan de hele dag bij het zwembad of strand kan liggen met een lekker drankje.

Droom voor de toekomst:

Het lijkt mij heerlijk om financieel onafhankelijk te zijn en met vervroegd pensioen te kunnen gaan, zodat ik lekker van het leven kan gaan genieten.