De trotse meiden van Het Veer met de beker en wethouder Johannes Goossen
De trotse meiden van Het Veer met de beker en wethouder Johannes Goossen

Meiden Het Veer en jongens van De Kameleon winnen schoolvoetbaltoernooi

Algemeen

DUIVEN - Voetballen kunnen ze, de basisschoolleerlingen van De Kameleon. De jongens wonnen het schoolvoetbaltoernooi in Duiven, de meiden werden tweede. Zij moesten de eer laten aan Het Veer.

Lachend keek de 76-jarige Geert Tijssen toe hoe de boys van De Kameleon na een spannende strafschoppenserie tegen Het Veer op de velden van DVV hun feestje vierden. De DVV’er in hart en nieren organiseert sinds twintig jaar het schoolvoetbal in zijn gemeente; dit jaar is voor het eerste het BOSS Beweegteam van Duiven bij de organisatie betrokken: Thomas Demont, Jordi Maassen van den Brink en Daan Reintjes. Tijssen is blij met de inzet van de drie ‘jonkies’: “Het is mooi dat je als vereniging een bijdrage kunt leveren aan de Duivense gemeenschap. Maar we worden allemaal een dagje ouder, daarom is het goed dat het BOSS Beweegteam de organisatie helemaal gaat overnemen.”
Voorzitter Frank Delleman: “Zij zorgen straks helemaal voor de uitvoering en organisatie vooraf, wij faciliteren met onze velden en accommodatie.”

Twintig teams

Aan het schoolvoetbaltoernooi in Duiven deden veertien jongensteams en zes meisjesteams uit groep 7/8 van basisscholen uit de hele gemeente mee onder toeziend oog van talloze ouders en sportwethouder Johannes Goossen. Zij speelden in achttallen op halve velden fanatiek, maar sportief om de hoogste eer. De verschillen waren klein, met name bij de jongens. Daar moest een bloedstollende penaltyserie de beslissing brengen, waarbij de mannen van de Kameleon zich het koelbloedigst toonden. Het tweede team van De Kameleon werd derde; De Droomgaard legde beslag op de vierde plaats. Bij de meisjes pakte de Groessense Joannesschool het brons voor De Groene Ring en De Droomgaard.

De jongens van de Kameleon versloegen Het Veer na strafschoppen