Mees en Maartje aan tafel bij de vrijwilligers van Liemerije Zevenaar (Foto: Peggy Blaauw)
Mees en Maartje aan tafel bij de vrijwilligers van Liemerije Zevenaar (Foto: Peggy Blaauw)

High Tea smaakt naar meer

Algemeen

ZEVENAAR/DUIVEN - MDT-Jongeren van Liemers College Heerenmäten organiseerden onlangs een succesvolle High Tea in de Ogtent in Duiven als onderdeel van hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT). 

Door Dariënne Ferero

Hope-xxl, de stichting waar de jongeren hun MDT doen, is onder andere partners met Liemerije Zevenaar. Dankzij de samenwerking met de Liemerije hebben al vele jongeren leuk en zinvol vrijwilligerswerk mogen doen en daarom was het tijd om de vrijwilligers van de Liemerije te bedanken.

Onder andere Mees en Maartje staken energie in het bakken en verzamelen van lekkernijen voor het evenement. Zij vulden de tafel met hapjes zoals cupcakes, brownies, pizza’s en quiches. Alleen al het zien van de hapjes bezorgde de aanwezigen een glimlach.

Tijdens de High Tea levendige gesprekken plaats tussen de jongeren en de vrijwilligers. Het was een gelegenheid voor beide groepen om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Zo deelden vrijwilligers verhalen over hun achtergrond en werkervaringen, terwijl de jongeren enthousiast vertelden over hun motivatie om de High Tea te organiseren als onderdeel van hun MDT. Voor de jongeren bood het een waardevolle ervaring om iets terug te kunnen doen voor de vrijwilligers, die vaak onopgemerkt hun waardevolle werk verrichten.

De vrijwilligers waren dankbaar voor de inzet van de jongeren, die hen een plezierige middag bezorgden met lekker eten, koffie en thee. Voor de jongeren was het een middag die hen bij zal blijven dankzij het plezier dat ze gehad hebben en de inspiratie die ze hebben opgedaan. Een mooi beeld van de samenwerking van twee verschillende generaties die samen de betrokkenheid binnen de samenleving bevorderen.