Paul, Roel, Marleen en Robin
Paul, Roel, Marleen en Robin

‘VUUR’ wordt het zomerevenement van Horsterpark

Algemeen

DUIVEN - Dickens in de Liemers is jaarlijks een groot succes, maar in de zomer is er niet zo’n groot evenement in het Horsterpark. Dat is jammer, vonden Roel Kersten en Robin Thuss, want het park leent zich prima voor bijvoorbeeld een festival. Geïnspireerd door kampvuurconcerten in onder andere Breda, bedachten ze een concept dat ze voorlegden aan Paul Beker, directeur Ogtent en Horsterpark. Hij zag wel potentie in een ‘VUUR’-festival.

Door Alie Engelsman

Roel en Robin vormen samen het duo De Gouden Herinnering, een team dat via muziek mensen samen wil brengen en mensen wil laten herinneren hoe uniek ze zijn. Dat doen ze door eigen optredens, het geven van workshop en het mede-organiseren van een festival als VUUR. “Met VUUR willen we een unieke sfeer creëren in het Horsterpark, het Ibiza-gevoel met relaxte muziek en meezingliedjes, kampvuurtjes, lampjes aan de hekken en in de bomen, bars met cocktails en speciale biertjes, foodtrucks en andere lekkernijen waarvoor we de kraampjes van Dickens in gaan zetten. De zonsondergang op het meer zal de sfeer helemaal af maken. Het festival is vrij toegankelijk en laagdrempelig. Je kunt plaatsnemen op een van de picknickbanken, maar lekker op een kleedje in het gras is zeker ook een optie. Het festival vindt plaats op het ‘Dickens’-terrein. We hebben onder andere Scouting Duiven bereid gevonden om mee te werken aan de voorbereidingen, zoals het aanleggen van de kampvuren.”

Tweedaags festival

VUUR wordt een tweedaags festival, waarbij 21 juni een duidelijk sociaal maatschappelijk karakter krijgt. Op vrijdag staat het festival gepland van 14.00 uur tot 16.00 uur, een kort maar krachtig moment dus. Er is dan een grote rol weggelegd voor de cliënten van het Horsterpark, die samen met ‘De Gouden Herinnering’ een optreden zullen verzorgen. Dit past helemaal Roel en Robin, die hun muzikale talenten inzetten bij de zorg, maar ook bij de doelstelling van het park. Paul: “Hope XXL zal er voor zorgen dat de ouderen in Duiven naar het festival kunnen komen. We denken er over om mensen met een beperking die niet in het Horsterpark hun dagbesteding hebben, uit te nodigen om het festival mee te vieren. Uiteraard is iedereen van harte welkom, maar het accent ligt op die middag toch iets anders dan op de zaterdag.” Marleen Telkamp is teamleider van de cliënten van het Horsterpark. “Onze cliënten hebben er zin in. Het is mooi dat ze, naast Dickens in de Liemers, ook in de zomer een evenement hebben waar ze naar toe kunnen leven. Zodra we weten welke liedjes ze gaan zingen kunnen we gaan oefenen.”

Op zaterdag 22 juni begint ‘VUUR’ om 15.00 uur en duurt het festival tot 23.00 uur. Er zullen dan optredens zijn van verschillende artiesten. Zo zal Lieke Phillipsen, winnares van de Cult’dor prijs, haar luisterliedjes ten gehore brengen en zorgt pianist-entertainer Paul Backbier voor een gezellige sfeer. Uiteraard zijn Roel en Robin met hun muzikale optreden ook van de partij.  De allround akoestische band Tik maar af sluit de avond af. “De inclusieve speeltuin ligt op het festivalterrein, dus ouders kunnen hun kinderen lekker in de speeltuin hun gang laten gaan, terwijl zij genieten van een hapje en een drankje en de sfeervolle muziek van een uniek festival. We hopen dat ‘VUUR’ een mooie zomerse tegenhanger van het Dickensfestijn zal worden.”