Mario van Vuuren, Suzanne Bolsenbroek, Gerard Hooyman en Bianca te Witt staan voor het Braamhuis
Mario van Vuuren, Suzanne Bolsenbroek, Gerard Hooyman en Bianca te Witt staan voor het Braamhuis

Meedoen met ‘24 uur Samen tegen Kanker’

Algemeen

LIEMERS - Het duurt nog even, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Op 14 en 15 september vindt in het Horsterpark in Duiven een 24 uur durend evenement plaats, om aandacht te vragen voor kanker en om geld in te zamelen voor drie doelen: het Braamhuis, het Toon Hermanshuis en KWF Kankerbestrijding.

Door Alie Engelsman

De rode draad van het evenement is een estafetteloop die, in teams, 24 uur gelopen zal worden. Ook is er een speciale kinderloop.

’24 uur Samen tegen Kanker’ begint op zaterdag 14 september om 14.00 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers. Tijdens de aftrap van de estafette zullen ereleden meelopen. Marcel Lap, een van de organisatoren van het evenement: “Deze ereleden zijn onder andere gasten van het Braamhuis en het Toon Hermanshuis, die hun eigen tent hebben op het terrein.” Het Braamhuis is een inloophuis in Zevenaar, voor mensen die lijden aan kanker en hun familie en vrienden. Het Toon Hermanshuis is een zelfde soort inloophuis in Arnhem. “Natuurlijk is het inzamelen van geld voor de inloophuizen en KWF een belangrijk doel, maar belangrijker vinden we nog het samen beleven, meeleven en doorleven. Het wordt vooral een positief evenement, waarbij we 24 uur, met veel mensen, op een mooie en sportieve manier stil staan bij iets ingrijpends als kanker.”

Om het evenement te kunnen organiseren is de stichting ‘Goede doelen in de Liemers e.o.’ opgericht. “In 2016 en 2018 organiseerden we al de ‘Samenloop voor Hoop’, maar na corona besloot KWF met deze formule te stoppen. Via de stichting maken we nu een doorstart met ’24 uur Samen tegen Kanker’. Locatie Horsterpark leent zich prima voor het evenement. We maken gebruik van het omheinde veld. Daar zullen de rondes gelopen worden, maar ook de activiteiten er om heen plaatsvinden. Elk team mag namelijk zelf iets organiseren voor het goede doel. Dat kan het verkopen van lekkernijen zijn, zoals zelfgemaakte jam of poffertjes, maar ook andere activiteiten kunnen neergezet worden. We laten het aan de creativiteit van het team over. Wij zorgen voor de faciliteiten zoals een kraam en eventueel elektra. Er zal voldoende horeca zijn. Op twee podia zijn optredens, met onder andere muziek uit de regio. Deze stoppen om 24.00 uur, om in de zondagochtend weer te starten.”

Teams kunnen zich inschrijven via de website, voor €15,-- per persoon. “Een team kan bestaan uit leden van een vereniging, maar ook uit familieleden of collega’s. Het is de bedoeling dat je met je team 24 uur loopt op het veld of op het wandelpad naast het veld. Hoe groter het team, des te minder hoef je zelf te lopen. Als het donker wordt, verlichten we het terrein met kaarsenzakken, die mensen kunnen kopen en personaliseren met een tekst. Ook ’s nachts wordt er doorgelopen. Een mooi wandelmoment is bijvoorbeeld tijdens de zonsopkomst. Overnachten kan eventueel in tentjes, campers of gewoon op een stretcher of ligstoel in de open lucht. Zondag om 14.15 uur wordt het evenement afgesloten.”
Op 9 april is er om 19.30 uur een informatieavond in de Ogtent in Duiven. Eenzelfde avond vindt plaats op 16 april in de sportkantine van GSV in Giesbeek. Andere informatieavonden zijn nog in de planning.
Meer informatie en aanmelden: www.24uursamentegenkanker.nl