Afbeelding

Geslaagde opening UrbanSportpark Rhederlaag

Algemeen

ZEVENAAR - Tientallen basisschoolleerlingen uit de gemeente Zevenaar namen op 1 mei in de Giese Kop deel aan een voetbaltoernooi, als onderdeel van een splinternieuw Urban Sportpark dat Leisurelands in het gebied heeft aangelegd. 

Bezoekers konden via clinics ook kennismaken met de andere onderdelen van het sportpark, zoals calisthenics-toestellen, verzorgd door onder andere Vitality Sports. Op het water konden de kinderen onder begeleiding van de Watersportvereniging Giesbeek kennismaken met watersportactiviteiten.
Ruim 60 mensen kwamen af op de zonnige officiële opening van het Urban Sportpark. “Mooi om te zien dat zoveel kinderen op deze manier aangezet worden om op niet verplichte wijze en in hun eigen tijd te bewegen”, vertelt Arthur Boone, wethouder van de gemeente Zevenaar. Kees Rutten, directeur van Leisurelands, kijkt terug op een geslaagde opening. “Wij zijn de grootste gratis sportschool van Nederland en iedereen in Gelderland mag hier gebruik van maken.”
Miranda Wassink, projectcoördinator bij de Gelderse Sport Federatie (GSF): “Het mooie is dat de ontwikkeling van het Rivierklimaatpark mensen en organisaties samenbrengt. Door de samenwerking tussen Leisurelands, Vitality Sports, Ataro Sportservices, WSV Giesbeek, GSF en Rivierklimaatpark IJsselpoort was het mogelijk een uitgebreide opening te organiseren waardoor veel mensen kennis hebben kunnen maken met de nieuwe beweegmogelijkheden op Rhederlaag.”

De opening van het Urban Sportpark is ondersteund door de samenwerkende partijen in Rivierklimaatpark IJsselpoort en de Gelderse Sport Federatie. Giese Kop is onderdeel van het Rivierklimaatpark, een uniek gebied rondom de IJssel, tussen Westervoort en natuurgebied Valewaard. Dit gebied wordt ontwikkeld tot een rivierpark dat klimaatverandering kan opvangen, terwijl er ook ruimte blijft voor wonen, werken en recreatie. Het gehele jaar worden de recreatiemogelijkheden van Rivierklimaatpark IJsselpoort uitgelicht met sport- en cultuuractiviteiten. 

Afbeelding